Spoznaj trenerja – Žarko

Predstavljamo novo rubriko “Spoznaj trenerja”, v kateri boste skozi 10 kratkih vprašanj pobliže spoznali več o nogometnih simpatijah naših trenerjev. Prvi je na vrsti Žarko Matijašević!

Vedno nasmejan in dobro razpoložen Žare, ki ga otroci (in starši) obožujejo, se nam je pridružil pred 1 letom. Ker praznuje obletnico delovanja v klubu, bomo v tokratni rubriki pred odgovori na 10 vprašanj dodali še njegov povzetek zadnjega leta.

“Ker sem se v klub prišel z začetkom marca bo sezona 2021-22 moja prva celotna sezona, ki jo bom odvodil kot trener NK Britof. V drugem delu sezone 2020-21 sem spoznaval otroke in njihove navade glede treniranja oz. česa so otroci sposobni in koliko treningov je primerno za njih.  Glede na dobljene podatke sem količino in vsebino treningov prilagodil otrokom in mislim, da nam je s skupnimi močmi uspelo uresničiti začrtan plan treningov. Ekipe smo oblikovali glede na letnik, tako, da otroci trenirajo s svojimi vrstniki oz. prijatelji. Za nadgradno treningov nam služijo tekme, ki so vedno dobrodošle, ter se jih otroci veselijo. Ker ne izpostavljamo rezultat, ampak da otroci uživajo ne glede na rezultat in kjer so napake dovoljene se otroci razvijajo v vzdušju, kjer se počutijo sproščeno.
To pa je tudi moj osnovni cilj za naprej, saj želim s svojim delom in odnosom ustvariti okolje kamor bodo otroci hodili z veseljem in jim bo vsak trening in tekma v užitek.  Verjamem, da nam bo to s skupnimi močmi tudi uspelo, saj se sam vodim po načelu delaj srčno, zavzeto in odgovorno in se bo to potem tudi vračalo nazaj k tebi.”

1. Najljubši klub v tujini in doma?
V tujini Partizan, doma pa Mura.

2. Najljubši igralec v tujini in doma?
V tujini Dušan Vlahović, doma Luka Bobičanec.

3. Najboljši trener vseh časov?
Marcelo Bielsa.

4. Najbolj obetaven trener ta hip?
Julijan Nagelsman.

5. Najljubši slog/tip igre in taktična postavitev (veliki nogomet)?
Totalni nogomet, se pravi napadalni nogomet z presingom visoko na nasprotni polovici, se pravi postavitev 3-4-3.

6. Katero pozicijo si igral, ko si bil aktiven nogometaš in za kateri klub?
Ko sem igral sem igral vse pozicije razen vratarske, ki pa sem jo oddelal na malem nogometu. Drugače pa sem največ časa igral kot libero ali pa half.

7. Katera nogometna tekma, ki si jo obiskal, se ti je najbolj vtisnila v spomin?
Tekma MB v ligi prvakov, ko so igrali doma.

8. Sestavi svoj dream team iz 5 igralcev, s katerimi bi igral mali nogomet
Ricardinho, Ronaldinho, Redondo, Maradona in Messi.

9. Stadion, ki si ga najbolj želiš obiskati?
Stadion Juventusa.

10. Katero prvenstvo/tekme najraje gledaš ob vikendih?
Italijansko in nemško oz. derbi tekme vseh prvenstev.

 

4.5 2 votes
Article Rating
Naroči se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments