3. obletnica delovanja upravnega odbora

Pregled leta in načrti za 2022


Konec februarja 2019, pred točno 3 leti, se je v našem malem, srčnem klubu, obrnila nova plošča. 

Upravni odbor pod vodstvom Anžeta Jelarja že od začetka pisanja nove zgodbe strmi k stalnemu napredku naših najmlajših ter vse moči usmerja v otroško nogometno šolo, kar se je tudi v letu 2021 poznalo predvsem na 3 ključnih področjih :

 • trenerska ekipa: v zadnjem letu smo povečali število trenerjev in s tem izboljšali kakovost ter število treningov/tekem, kar je seveda osnovna podlaga za kontinuirano rast in napredek kluba. S trenutno trenersko zasedbo in napredkom ekip smo izredno zadovoljni, ogromno pozitivnih odzivov pa konstantno prejemamo tudi od staršev in otrok, kar je na koncu koncev tudi najpomembnejše. Vedno pa je dovolj prostora za napredek.
 • število otrok v nogometni šoli: ponovno smo povečali število vpisanih/aktivnih otrok v klubu napram prejšnjemu letu in v 2021 že krepko presegli številko 120, kar je bilo leta 2019 skoraj nekaj nepredstavljivega. Imamo že 2x več prijavljenih ekip in že skoraj 3x več otrok, kot ob začetku delovanja uprave. 
 • aktivni člani kluba: zopet smo povečali tudi število aktivnih članov kluba, saj nas je lani skupaj bilo že skoraj 200, za kar se vsem navijačem in podpornikom zahvaljujemo iz dna srca in hkrati obljubljamo, da vas tudi v letu 2022 ne bomo pustili na cedilu.

Število otrok v klubu torej iz meseca v mesec raste, kar je samo potrdilo dobrega dela naše trenerske ekipe in strmenja k vedno višjim ciljem – tako izven, kot tudi na samem igrišču. S še bolj zanimivim programom in večjim številom treningov ter vključitvijo raznih dogodkov in aktivnosti na in ob na igrišču/OŠ Predoslje, pa bomo poskušali dobro delo nadaljevati tudi v 2022.

Naš glavno poslanstvo je, da otrokom skupaj s trenerji, starši in sponzorji omogočimo okolje, kamor se bodo z veseljem vračali. Tako je vedno bilo in vedno bo. V teh “korona časih” je za naše otroke to mogoče še kanček toliko bolj pomembno.Brez “korona težav” namreč na žalost tudi v letu 2021 ni šlo, saj kar nekaj časa zaradi covid ukrepov z našimi najmlajšimi nogometaši nismo mogli trenirati v OŠ Predoslje, ampak ostajamo večni optimisti in upamo, da odslej teh prekinitev ne bo več. Kljub vsemu pa smo s z nekaj akcijami za urejanje okolice, novimi žogami, rekviziti in izboljšanim programom dela v nogometni šoli zagotovo naredili korak naprej.

V letu 2021 in začetku leta 2022 je upravni odbor intenzivno delal tudi na odpravi vseh podedovanih dolgov in predvsem iskanju novih sponzorjev ter pomoči občine in drugih lokalnih institucij, ki bi zagotovili dovolj sredstev, da klub raste še naprej. Zato z veseljem lahko sporočimo, da nam je v zadnjem času uspelo k našem projektu priključiti največje število sponzorjev doslej, kar nam daje moč in vliva upanje, da si lahko za leto 2022 postavimo še višje cilje, ki so sledeči:

 • zamenjati razsvetljavo na igrišču z umetno travo
 • zamenjati obstoječo podlago z umetno travo, ki je že dotrajana
 • ureditev ograje in okolice igrišča z umetno travo
 • povečati kapacitete garderob (predvsem ureditev novih kontejnerjev v bližini umetne trave)
 • povečati število otrok v nogometni šoli na vsaj 150 in dodati vsaj še 1-2 nova trenerja
 • povečati število aktivnih članov v klubu na vsaj 250
 • organizirati večji zaključni turnir ob koncu sezone za vse naše ekipe
 • že drugič v mandatu zagotoviti novo opremo in drese za celoten klub
 • izboljšati komunikacijo s starši in navijači (redni sestanki, več različnih vsebin in bolj pogoste objave na socialnih omrežjih)

Že dolgo je v Nogometnem klubu Britof prisotna želja po širitvi glavnega nogometnega igrišča, ki bi zadostovalo standardom NZS in bi se na njem lahko igralo najmočnejše Slovenske nogometne lige, zato se že snujejo ideje, kako to izvesti. To seveda ni enostaven zalogaj in nikakor ni nek hitro izvedljiv in kratkoročen cilj, a namen NK Britof je, da se v bližnji prihodnosti na strani, kjer je bila žaga Čop, ki je v lasti nogometnega kluba Britof, zgradijo prostori z novimi garderobami, dodatnimi športnimi igrišči in tribune, saj so sedanji pogoji slabi.

Vse cilje in in usmeritev kluba bomo v marcu tudi predstavili in o njih podebatirali s starši otrok, saj bo upravni odbor skupaj s trenerji organiziral sestanke s starši, kjer bi radi slišali vaše predloge, želje, tegobe … Le s skupnimi močmi in vizijo bomo vse zastavljene cilje lahko tudi uresničili. 

Vsi starši in podporniki pa lahko z nekaj kliki prispevate k napredku v športnem parku ŽE DANES – na povezavi TUKAJ  lahko pod “Britof” glasujete za številne predloge, ki jih je občina že potrdila, samo dovolj glasov rabimo, da se ti predlogi tudi izpeljejo.


Članska ekipa 

Ne pozabimo tudi na našo člansko ekipo, ki je velik del naše nogometne zgodbe.. Rossi je s svojimi fanti v 2021 postal t.i. “korona prvak”, saj se je lansko prvenstvo na žalost predčasno prekinilo, ko je naša ekipa bila suvereno na 1. mestu. Tudi pri članih so covid ukrepi vplivali na aktivnosti in tudi samo ekipo, saj se je kar nekaj igralcev zamenjalo, a vseeno je ekipa po malce zaspanem začetku prebudila in jesenski del letošnje sezone končala na 4. mestu in bo spomladi zagotovo igrala v ligi za prvaka. Najbolj nas veseli dejstvo, da v ekipi igra vedno več domačih fantov, ki so prve nogometne korake naredili v Nogometnem klubu Britof.

Tudi v letu 2021 smo imeli največjo obiskanost domačih tekem med vsemi gorenjskimi ekipami, za kar ste seveda zaslužni vi, dragi navijači. Upamo, da vas bo v letu 2022 v “Grabnu” še več!

OBNOVITEV ČLANSTVA V KLUBU

Kot smo omenili že na začetku, smo v 2021 poskrbeli za pridno rast članov kluba, za kar se vsem podpornikom in zvestim navijačem iz srca zahvaljujemo. Brez podpore navijačev, staršev in krajevne skupnosti, ta klub ne more obstajati, zato nam vsak nov član pomeni ogromno.

Če vas je zgoraj napisano vsaj malce navdušilo nad delovanjem in prihodnostjo kluba, vas prosimo in vabimo, da letno članarino v višini 20€ poravnate tudi letos in s tem otrokom omogočite še boljše pogoje za delo in rast.

Letošnji cilj je, da pridemo do številke 250 aktivnih članov, zato potrebujemo tudi TEBE!

Članarino za leto 2022 prosim poravnaj na račun kluba (oz. jo lahko izroči enemu izmed članov UO). Podatki za nakazilo so:

Nogometni klub Britof
Britof 28a
4000 Kranj

TRR:SI56 0700 0000 0523 793
BIC banke: GORESI2X
Sklic: 00  2022
Namen: Ime in priimek za koga se članarina plačuje

Zaključek


Verjamemo, da po dolgem zimskem premoru vsi že nestrpno pričakujete toplejše vreme, sprostitev vseh ukrepov in začetek spomladanskega dela prvenstva. Tudi mi komaj čakamo, da naše male (in velike) nogometaše spet vidimo v akciji. Kriki sreče, solze žalosti, preliti znoj, tudi malo krvi in kakšna buška, “high five” po dobri (in slabi) akciji, pa mrzel pir (samo za člane!) ali multi sola in pizza po srčni borbi, ne glede na končni rezultat. Zato imamo tako prekleto radi ta šport 🙂

Britof je tabol!

Športni pozdrav,

Upravni odbor NK Britof

4.4 5 votes
Article Rating
Naroči se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments