Pregled (prekinjenega) jesenskega dela sezone v 1. GNL člani

Ker bi pretekli vikend morala članska ekipa odigrati domačo tekmo proti ekipi Jesenic, ki pa žal zaradi trenutne situacije ne bo odigrana, bomo danes nekaj besed namenili naši članski ekipi, ki ob prekinitvi prvenstva zaseda vrh lestvice.

Da je ekipa dobro sestavljena in ima potencial je bilo slutiti že v lanski prekinjeni sezoni, ko smo v prvenstvu in pokalu premagali ekipe Lesc, Škofje Loke in Save, ki vse v letošnji sezoni nastopajo  v 3 SNL Zahod.

Letošnja sezona se sicer ni začela uspešno saj smo v nadaljevanju lanskega pokala MNZG doživeli visok poraz proti ekipi Šenčurja. Do začetka prvenstva je ostalo dovolj časa, da je trener Rossi s pomočnikom Križajem uspel ekipo okrepiti in uigrati.

Že v prvem krogu aktualnega prvenstva smo se na domačem igrišču pomerili z pred prvenstvom močno favorizirano ekipo NK Zarica Kranj. Na tekmi se je zbralo preko 300 gledalcev, ki so lahko videli izjemno borbeno domačo zasedbo, ki je na koncu slavila za 2:0.

Kot je bilo videti v nadaljevanju je s to zmago ekipa pridobila na samozavesti. Sledila je tekma v pokalu proti ekipi NK Bitenj in to je bil tudi edini »kiks« saj smo po vodstvu z 2:0 na koncu izpadli po streljanju 11-metrovk. Že čez tri dni smo se ekipi Bitenj na njihovem igrišču uspeli oddolžiti za izpad v pokalu in jih po preobratu premagati z 1:2. V tem obdobju je z doseganji golov blestel Vukoje Radojčić.

Sledile so tri tekme proti ekipam Bohinja, Nakla in Preddvora na katerih so naši fantje uprizorili prave goliade in dosegli izjemnih 19 zadetkov. To je bilo tudi obdobje, ko naša vratarja gola nista prejela kar 355 minut.

Prava poslastica je bila odigrana v 7. krogu, ko smo se na domačem igrišču pomerili z gosti iz Visokega in se razšli z neodločenim izidom 3:3. To sta tudi edini točki, ki so jih fantje oddali v dosedanjem delu prvenstva. Veseli predvsem dejstvo, da smo do neodločenega rezultata prišli po zaostanku in da so se fantje borili do konca in izid uspeli izenačiti v sodnikovem podaljšku.

Pred prekinitvijo sta sledili še prekinjena tekma v Kranjski Gori in gostovanje v Železnikih, kjer so fantje prikazali odlično in kombinatorno igro in zasluženo domov odnesli še šest točk.

Ekipa ima na vrhu lestvice velikih sedem točk prednosti (s tekmo več) pred najbližjimi zasledovalci iz Bleda. Da smo zasluženo na vrhu pričata tudi podatka, da smo z 33 doseženimi zadetki (več kot 4 na tekmo) in 5 prejetimi zadetki (malo več kot pol gola na tekmo) tudi najbolj učinkovit napad in najboljša obramba lige. Na vrhu lestvice strelcev imamo svojega golgeterja Besnika Hoxho, med najboljšimi strelci lige pa sta še Radojčić in Velkoski. Veseli pa tudi dejstvo, da je ekipa uspeh dosegla z fair predstavami, saj ni prejela nobenega rdečega kartona.

V jesenskem delu je nastopilo 22 igralcev in prav vsak je prispeval svoj delež k uspehu ekipe. V vratih sta blestela prvi vratar Nadarević in rezervni vratar Eržen, ki sta se izkazala za pravi okrepitvi. Obrambi je odlično poveljeval kapetan Vučkovič, ki skupaj z mladim in nepogrešljivim Mačkom tvori pravi obrambni zid. Na bokih sta nepogrešljiva Markun in Markelj, ki s svojimi prodori nenehno vnašata nemir v nasprotnikove vrste. V vezni liniji je vodja izkušeni Kotnik, ki je prav tako z izkušenim Kocićem pravi mentor mladim Cvitkoviču, Jagodic Bašiču in bratoma Šenk. V napadu pa se poleg standardno uspešnega Hoxhe vedno lahko zanesemo na Radojčiča in izkušene golgeterje Velkoskega, Gašiča in Marinkoviča. Zelo pomembno vlogo pa so prispevali tudi Korošec, Dvanajščak, Zupan, Logar in Levstek, ki so zaradi poškodb igrali manj in v pomladanskem delu lahko še dodatno prispevajo k napredku ekipe.

Vsekakor pa je glavni za uspeh moštva trener Rossi, ki je uspel narediti pravo klapo, igralcem najti prava igralna mesta in jih motivirati, da so iz tekme v tekmo vsi dajali svoj maksimum. V veliko pomoč mu je bil tudi pomočnik Križaj, ki je prav tako dodana vrednost te ekipe.

Zdaj si želimo le, da se razmere normalizirajo in da bo spomladi možno nadaljevati prvenstvo. Od fantov pa si želimo, da bomo z njihove strani deležni podobnih predstav, kot so jih prikazali v dosedanjem delu prvenstva.

Iskrena hvala pa tudi vsem navijačem in sponzorjem, ki ste ekipo podpirali v pravkar prekinjenem prvenstvu.

 

0 0 votes
Article Rating
Naroči se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments