Pregled leta 2020 in načrti za prihodnost

“KORONA LETO”

Končno lahko rečemo, da je leto 2020 resnično za nami. Leto, v katerem se je po svetu in pri nas dogajalo (in se še vedno dogaja) nekaj, kar nihče ni mogel predvideti. Leto, ki bo šlo verjetno hitro v pozabo.

Covid-19 je močno zaznamoval naša življenja in nam jih obrnil na glavo. Na žalost se mu ni uspel izogniti niti nogomet, saj smo bili več kot polovico leta 2020 (in smo še vedno) praktično v popolnem mirovanju – brez trenažnega procesa in tekmovanj, brez tekem, brez “Čebelic”, ki smo jih vsako soboto popoldne prepevali med in po tekmi.

A vseeno ni bilo vse tako črno, kot se na prvi pogled zdi.

Kljub težkem letu so naše ekipe s trdim delom trenerjev in najbolj pridnimi nogometaši na svetu tudi v letu 2020 dosegli kar nekaj mejnikov in omembe vrednih rezultatov.

ŠE VEČ VPISOV V NOGOMETNO ŠOLO

Čeprav so nas protikoronski ukrepi in zaprtje šol močno ovirali pri vpisu novih otrok v nogometno šolo, smo uspeli za več kot 30% povečati število otrok v klubu, kar je po zelo uspešnem letu 2019, ko smo klub nekako uspelo postaviti nazaj na noge, odličen rezultat in nadaljevanje trenda rasti. Z veseljem lahko sporočimo, da smo v 2 letih iz zgolj 4 prijavljenih mlajših selekcij za tekmovanja v Gorenjskih ligah (U7, U9, U11 in U13), v letu 2020 to število povečali na 7 (vrtec, U7, U8, U9, U10, U11, U13), v naslednji sezoni pa bo še kakšna več. Kar nas najbolj veseli pa je dejstvo, da so številke v večini selekcij “zdrave”, z vsaj cca 15 igralci na ekipo, kar je seveda odlična osnova za grajenje in napredovanje.

OKREPITVE TRENERSKE EKIPE

Stabilna piramida mlajših selekcij je ključna za prihodnost kluba in pomeni zdrave temelje za nadaljevanje začrtanih ciljev. Velika zahvala tukaj gre tudi vsem trenerjem, med katerimi je v letu 2020 bilo kar nekaj novincev, saj je tudi trenerska ekipa dobila nove moči, se razširila (Obradović in Bukara, ki skrbita za naše najmlajše selekcije), predvsem  pa na nadgradila v izkušnjah in znanju. S še bolj zanimivim programom in večjim številom treningov ter še več zanimivimi dogodki in aktivnostmi na igrišču in v OŠ Predoslje, pa bomo poskušali dobro delo nadaljevati tudi v 2021. S tako konkurenčno ekipo kot je recimo U11 (trener Peter Križaj) pa se nam za prihodnost res ni potrebno bati.

ČLANI VODILNI NA GORENJSKEM

Nikakor ne smemo pozabiti na sijajno leto članov, za katere po pravici povedano niti ne vemo več, kdaj so nazadnje izgubili v “domačem kotlu” in trenutno vodijo v sicer prekinjeni 1. Gorenjski ligi, kjer so predvsem jeseni nizali odlične rezultate (prednost na lestvici s tekmo več znaša velikih 7 točk), dosegali največje število zadetkov na tekmo (v povprečju kar 4), ter skupaj z dobrim delom uprave kluba pri promoviranju tekem tudi v 2020 imeli daleč največje povprečje gledalcev na domačih tekmah od vseh klubov v ligi. Ponosni smo, da je naš “Rossi”, ikona gorenjskih trenerjev, kljub določenim odhodom igralcev spet sestavil konkurenčno ekipo, ki je prava klapa na in izven igrišča. Le upamo lahko, da se bo prvenstvo kmalu nadaljevalo, ter da lahko dokončajo začeto delo.

IZBOLJŠANJE POGOJEV ZA TRENING TER DODATNE AKTIVNOSTI

Seveda smo tudi v letu 2020 opravili nekaj delovnih akcij in uredili ter pospravili okolico športnega objekta. Proti koncu lanskega leta smo kupili tudi popolnoma novo, moderno kosilnico, s pomočjo katere bo igrišče v letu 2021 lepše kot kadarkoli prej. V zvezi s tem se iskreno zahvaljujemo našim zvestim podpornikom, PREDVSEM PA PODJETJU AUDIOM BM d.o.o., ki so z donacijami uspeli uresničiti ta nakup. V letu 2021 je zagotovo cilj, da se dodatno uredi in zavaruje tudi igrišče z umetno travo.

Kljub večjem številu ekip in otrok smo uspeli nadaljevati z opremljanjem in nabavo novih dresov in žog ter s tem izboljšati podobo kluba in zagotoviti kvalitetno “delovno opremo” za vse naše otroke.

Na žalost nam je virus odnesel zdaj že dobro znani poletni BritoFest, a zato se bomo z nekaj sreče v 2021 potrudili narediti toliko boljšega (če se bo virus strinjal s tem) ter dodati večji, močnejši turnir za vse naše najmlajše ekipe.

Proti koncu leta smo tudi prvič ustvarili klubski koledar za leto 2021 (otroški in članski), za kar se še posebej zahvaljujemo G. Božku, ki ste ga mogoče opazili na kateri od tekem naših ekip, saj je s svojo kamero vseprisoten in nam pridno pomaga pri nabiranju foto materiala za reportaže tekem, da lahko navijače preko družbenih omrežij še bolj povežemo s klubom. Vsled tega se je poročanje o tekmah dvignilo na višjo raven, kar se je poznalo tudi pri številu sledilcev in všečkov, ki pridno raste. Prav kmalu se bomo predvsem zaradi želje naših najstnikov in najmlajših pridružili tudi TikToku, zato ga dobro spremljajte.

OBNOVITEV ČLANSTVA V KLUBU

Za konec naj povemo še to, da nam je v 2020 uspelo povečati tudi število vseh članov kluba, za kar se vsem podpornikom in zvestim navijačem iz srca zahvaljujemo. Brez vas, staršev in navijačev kluba ni.

V teh težkih časih so članstva in letne članarine dejansko naš pomemben vir prihodka (kljub mirovanju mesečni fiksni stroški ostajajo), zato vas prosimo in vabimo, da letno članarino v višini 20€ poravnate tudi letos. Za vse, ki to storite do konca februarja 2021, bo potekala tudi posebna nagradna igra, v kateri bomo podelili kar 10 nagrad v vrednosti preko 200€ (športne bluetooth slušalke, pametne ure, športne rokavice za zaslone na dotik, zimske kape z LED lučko in še več …).

Članarino za leto 2021 prosim poravnajte na račun kluba (oz. jo lahko izročite enemu izmed članom UO). Podatki za nakazilo so:

Nogometni klub Britof
Britof 28a
4000 Kranj

TRR:SI56 0700 0000 0523 793
BIC banke: GORESI2X
Sklic: 00  2021
Namen: Ime in priimek za koga se članarina plačuje

Seveda vsi pri NK Britof, še posebej trenerji in vsi naši mali mojstri “žogobrca” še kako pogrešamo občutek sveže pokošenega travnatega igrišča, občutek, ko ti uspe žogo udariti točno tako, kot si si zamislil, nepopisno srečo ob zadetku, pa vse modrice in udarce, ki ti prinesejo tisto zadoščenje po trdo prigarani zmagi, a na žalost moramo vsi skupaj enostavno potrpeti in počakati, da “nevihta” mine. Saj je po vsakem dežju še vedno posijalo sonce. Naj ga bo v 2021 veliko.

Ostanite zdravi in se kmalu vidimo na igrišču!

Upravni odbor NK Britof

 

5 4 votes
Article Rating
Naroči se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments