Prva obletnica nove uprave in redni letni zbor 2020

LETO 2019 je bilo uspešno

Leto 2019 je za nami, pred nami pa izzivov polno leto 2020. Ker je minilo ravno leto dni odkar je nov upravni odbor s predsednikom Jelarjem na čelu prevzel vodenje kluba, je prišel čas, da so ozremo nazaj in ocenimo,  kaj smo v tem letu uspeli doseči in kaj nas še čaka v bližnji prihodnosti.

Klub smo v februarju 2019 prevzeli v (roko na srce) zelo slabem stanju – število otrok in članov se je iz leta v leto manjšalo, vedno manj je bilo ekip v nogometni šoli, sponzorjev ni bilo, športni park je bil neurejen in nevaren za najmlajše, navijačev na tekmah praktično ni bilo …

A uprava je zavihala rokave in skupaj s super ekipo trenerjev, pomočjo pripadnikov kluba in navsezadnje tudi s starši otrok, so uspeli v razmeroma kratkem času stabilizirati razmere in počasi postaviti klub nazaj na noge.

Več otrok v nogometni šoli

Naša prva in največja naloga je bila ureditev selekcij znotraj nogometne šole in predvsem povečanje števila otrok. Če v 2018 novih vpisov praktično ni bilo in je bilo skupno število otrok v klubu zgolj cca 50, jih je danes že dobrih 80, skupaj s člansko ekipo pa je vseh aktivnih nogometašev v klubu trenutno že preko 100.

Najmlajše selekcije (vrtec, U9 in U11) imajo zelo “zdravo” število nogometašev in štejejo po 20+ otrok, kar je super obet za prihodnost in potrditev, da delamo v pravo smer. Združevanje in dobro sodelovanje z NK Bitnje (pri U15)  in NK Šenčur (pri kadetih) nam je omogočilo, da imamo popolnjene ekipe vse od najmlajših do članov, z le eno izjemo – mladinci (vseeno to pomeni 2 tekmovalni ekipi več kot v sezoni 18/19). Tudi to se bo v prihodnosti (upajmo, da že z naslednjo sezono) spremenilo.

Ko začneš praktično iz ničle, rezultatski uspehi niso v ospredju, zato bo naslednja stopnička pri delu z mladimi sigurno tudi povečanje konkurence in kakovosti znotraj ekip, a to pride le s trdim, načrtnim delom, voljo in časom. Vseeno je nekaj ekip že letos beležilo dobre rezultate in kažejo ogromno potenciala.

Ureditev športnega parka

Druga naloga je bila ureditev športnega parka, kar smo dosegli z odvozom zelo stare in obrabljene tribune ter nekaj delovnimi akcijami, v kateri smo z nesebično pomočjo številnih staršev uspeli očistiti in uredili okolico ter jo narediti prijaznejšo za vse obiskovalce. Glavno igrišče po zaslugi hišnika že dolgo ni bilo v boljšem stanju, že spomladi 2020 pa nas pred tekmovalnim delom čaka še luknjanje, mivkanje in valjanje, da bo tudi letos travnata površina na najboljšem možnem nivoju. Za sam športni park imamo velike dolgoročne načrte, saj želimo, da postane zbirališče mladih iz vse okolice, ne samo ob nogometu, ampak drugih športih in aktivnostih.

BritoFest

Tovrstnih atkivnosti je bilo že letos kar nekaj, med drugim smo že drugič zapored izpeljali BritoFest, ki pridobiva na veljavi, služi kot odlična samopromocija in združuje celotno krajevno skupnost, navsezadnje pa zagotavlja tudi dodaten zaslužek za klub in privablja sponzorje, brez katerih bi težko delali. Ob prevzemu sponzorjev ni bilo, zdaj jih je nabralo že kar nekaj, ob tej priložnosti pa bi se radi tudi zahvalili vsem, ki so nam letos stali ob strani. Zato so načrti za letošnji britofest še večji, več o tem pa izveste že kmalu. Organizirali smo tudi ogled finala lige prvakov, poleti pa planiramo tudi skupne oglede tekem EURA 2020 z animacijskim programom.

Nova oprema in ostale novosti

Kot se za novo obdobje in “zgodbo” spodobi, smo skupaj s pomočjo staršev (katerim se moramo zahvaliti za izredno podporo in pozitiven odziv) na novo opremili in poenotili celoten klub s kvalitetnimi dresi, športno opremo, ter s številnimi novimi žogami in rekviziti omogočili boljše pogoje za treniranje.

Modernizirali in prenovili smo tudi klubski grb, ponovno aktivirali spletno stran in oživeli tudi Facebook stran kluba, komuniciranje na le teh pa dvignili na višjo raven, da lahko tekoče dogajanje v klubu z zanimanjem spremljajo vsi.

Članska ekipa

Za konec pa je potrebno še pohvaliti odlično delo trenerja Rossija in članske ekipe, ki se letos borijo za sam vrh 1. GNL, od pomladi 2019 praktično ne poznajo poraza na domačih tleh, so postali prava klapa, obiskanost domačih tekem v Britofu pa je daleč največja v ligi s povprečjem čez 150. Na tekmah se je zbralo tudi 250 ljudi, kar je bilo še leto in pol nazaj naravnost nepredstavljivo, in neizmerno nas veseli, da se tudi starejši privrženci kluba iz zlatih generacij, ljudje, ki so klubu dali ogromno, vračajo nazaj. Na naši poti do uspeha potrebujemo vse, tudi tiste, ki pridejo vsako drugo soboto povedat na eno pivo, kakšno krepko sodnikom in zaploskat domačim fantom 🙂

CILJI V 2020

Nadaljevati želimo z dobrim delom v vrtcu in na osnovi šoli ter s kampanjami za vpis in širjenjem na ostale šole v okolici čez leto povečati število vpisanih otrok na 100+, ter čimbolj popolniti tudi ostale selekcije z dodatnim trenerskim kadrom in prestopi iz drugih klubov, kjer ciljamo predvsem na vrnitev domačih fantov, ki so klub zapustili v zadnjih letih pred našim prihodom.

Treninge želimo popestriti tudi z obiski trenerjev iz drugih športov (atletika, yoga, kikboks …), saj želimo da otroci napredujejo in rastejo osebnostno ter spoznajo še kaj drugega kot samo žogo, organizirati več domačih tunirjev s pokali, oditi na kakšen mednarodni turnir, za celoten klub organizirati priprave v tujini, predvsem pa želimo še dodatno izboljšati pogoje v športnem parku s posodobitvijo okolice, zaščito umetne trave, popravilom reflektorjev in novo “gumo”, urediti igrišče z otroškimi igrali itd…

V letu 2020 bomo za vse člane kluba omogočali tudi najem brunarice in/ali umetne trave s kozolcem za organizirane rojstnodnevne zabave in piknike – tako za otroke (z možnostjo animacijskega programa po zelo ugodni ceni), kot za starejše.

Vseh stroškov vzdrževanja, plačil sodnikov in delegatov, trenerjev, najema dvoran in igrišč za tekme, pranja dresov je veliko, in čeprav vsi člani uprave veliko ur svojega prostega časa brez plačila namenimo za boljše delovanje kluba, je vseh prihodkov še vedno premalo, zato je letna članarina zelo pomemben del same strukture, sploh zaradi izredno nizke mesečne vadnine v primerjavi z drugimi klubi iz okolice. K članstvu v klubu vabimo tudi vse zveste podpornike kluba (trenerji in upravni odbor ter številni sorodniki in prijatelji so jo že poravnali) – letos želimo številno uradnih članov povečati iz 58 na 100. To nam lahko uspe le z vašo pomočjo.

Želimo in upamo, da bomo s prihodom novih sponzorjev in povečanjem aktivnosti v športnem parku, vsem članom, ki članarino za leto 2020 v vrednosti 20€ poravnajo v februarju, omogočimo posebne ugodnosti, popuste in nagradne igre, ter tako nekaj vrnemo nazaj. Seveda pa bodo največ od tega odnesli naši otroci, saj gre ves denar v njihov razvoj in rast. Tista ura in pol, ki jo 3x na teden preživijo na igrišču je za njih neprecenljiva, čeprav se tega včasih ne zavedamo, zato jih želimo vzpodbujati še naprej, jim pomagati postavljati vedno višje cilje, se zabavati ob zmagah, učiti ob porazih in predvsem živeti zdravo in aktivno v krogu sovrstnikov in prijateljev.

Prijateljstvo tega upravnega odbora sega v začetke te nogometne šole in točno to želimo doseči tudi za prihodnje generacije. Če ob tem ustvarimo še kakšnega novega Jojota, pa toliko bolje.

5 1 vote
Article Rating
Naroči se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments