Starejši cicibani U11, Triglav Podgorje-beli : Britof

POROČILO O TEKMI U10
TENETIŠE . 21.04.2017

V petek 21.04.2017 je ekipa NK Britof U10 odigrala tretji krog v spomladanskem delu prvenstva. Nasprotnik je bil NK Triglav Podgorje – beli na naravni travi v Tenetišah. Za našo ekipo nastopajo igralci letnika 2007 in igralci izhodnega letnika 2008 selekcije U9. Rezultati se ne beležijo, v ospredju je samo igra.

Za NK Britof U10 so nastopili: Jaka Žibert(V) , Dorjan Makarić, Maj Zupan, Žan Kovačič, Beno Lončarič, Sanli Alič, Cene Grilec, Noe Seliškar (V), Marcel Bisaku, Patrik Bisaku in Tin Sajovic

Prvo tekmo smo začeli dokaj nervozno in prestrašeno. Fantje se morajo na takšnih tekmah sprostiti in zaigrati po najboljših močeh. Verjetno si nalagajo prevelik pritisk in željo po dobri igri, kar pa jim zaenkrat na začetku tekem še ne uspeva. Sigurno je potem težje igrati. Po polovici prve tekme nam je nekako steklo, predvsem so pravi odnos pokazali igralci U9, kateri so po zaslugi agresije in pristopa prišli do nekaj priložnosti. Izkazal se je predvsem Sanli Alić, ki je na sredini igrišča pokazal veliko talenta in nič strahu pred starejšimi nasprotniki. Triglavani so bili zasluženo boljši.

Drugo tekmo smo začeli veliko bolje kot prvo. Po premešani prvi postavi, kjer je trener ponudil priložnost igralcem U9, smo takoj napadli nasprotnika in dosegli tudi vodilni zadetek. Po udarcu iz kota Ceneta Grileca, je bil pred golom najbolj spreten Maj Zupan in tako dosegel že drugi zadetek na drugem nastopu za selekcijo U11, bravo ! V golu je prvi nastop zabeležil tudi vratar ekipe U9 Noe Seliškar in z nekaj obrambami pokazal, da bo naslednje leto sigurno med boljšimi vratarji svoje generacije. Potem po menjavah in izgubi moči mlajših igralcev so nato Triglavani zasluženo prevzeli pobudo in dosegli zadetke in tako fante spravil v slabo voljo. Predvsem starejši vrstniki niso pokazali vsega kar bi morali. Za napredek in pristop je potrebno trdno garati na vseh treningih v vseh vremenskih pogojih, kar je trener po koncu tekme moral povedati fantom, saj je potrebno biti iskren do njih , četudi ni najbolj prijetno, se pa seveda lahko vedno popravi na bolje, kar se tudi bo.

Trener je bil po koncu tekme zelo ponosen na fante selekcije U9, saj so prikazali borbo in željo po uspehu. Na tekmah in trening je pristop zelo pomemben! Če treniraš trdo, borbeno in resno, boš tako tudi nastopil na tekmi in dokazal vsem, da si z vsakim dnem boljši in bližji svojemu cilju, da postaneš profesionalni nogometaš.

Trener
Jasmin Kaltak
NK Britof