Turnir U10, Rad igram nogomet

RAD IGRAM NOGOMET
CERKLJE NA GORENJSKEM 13.11.2016

V nedeljo 13.11.2016 je ekipa NK Britof U10 nastopila na turnirju Rad igram nogomet v Cerkljah. Akcija NOGOMET ZA VSE pod okriljem NOGOMEZNE ZVEZE SLOVENIJE poteka vsako leto, kjer otroci v dvorani pokažejo vse svoje znanje, katerega prenesejo iz velikih naravnih igrišč na dvoranski parket.
Na turnirju so nastopile ekipe: NK BRITOF U10 , NK BITNJE, NK ZARICA A in NK ZARICA B. V ekipi NK Britof U10 nastopajo igralci vhodnega letnika U11 in igralci kategorije NK BRITOF U9.

Prvo tekmo smo odigrali proti starejšimi vrstniki NK BITNJE. Tekma je bila zelo izenačena. Najprej so povedli gostje po naši začetni napaki v obrambi. Nato smo stopili na žogo in pokazali vsem v dvorani kako lep nogomet igramo. Imeli smo veliko priložnosti vendar je odličen vratar NK Bitnje vse strele odbranil. Potem pa akcija mlajših igralcev U9. Povratna žoga obrambnemu igralcu Makariću, takoj podaja v prostor na bok Mihelčiču, ki je odlično zavrnil žogo pred gol, kjer je potem Cene Grilec izigral vratarja in izenačil na končni rezultat 1-1. Čestitke!

Drugo tekmo smo odigrali proti NK ZARICA B. Tekmo smo začeli boljše kot prejšnjo in si takoj ustvarili nekaj priložnosti. Tekma je bila bolj fizične narave, saj sta se obe ekipi gibali med kazenskima prostoroma in se borili do zadnjega atoma moči, kar je nagradilo nasprotno ekipo, ki so tako tudi povedli. Fante to ni spravilo iz tira in tako so znova napadali, da bi izenačili izid. Po menjavah , smo po udarcu iz kota izigrali nasprotnike in tako je Beno Lončarič dosegel prekrasen zadetek za izenačenje iz 10 metrov. Zasluge za zadetek je trebe prepisati napadalcu Aliću in Maksu Mihelčiču, ki je tako vpisal svojo drugo asistenco na turnirju. Tekma se je končala z remijem 1-1. Čestitke fantom in našemu golmanu Jaki Žibertu, ki je pokazal vrhunske predstave na vseh treh tekmah!

Zadnjo tekmo smo odigrali še proti ekipi NK ZARICA A. Fantom prejšnja tekma ni odvzela veliko moči, saj so na tej tekmi nastopili bolj pripravljeno kot nasprotniki. Ekipa Zarica A je imela odlične posameznike, kateri so pokazali veliko znanja med celotno tekmo. Tako so tudi povedli, kar pa fante znova ni vrglo iz tira in začeli smo pohod na izenačenje. Po menjavi napadalca in hitremu prenosu žoge v napad je Cene Grilec žogo v stilu legendarnega Pippa Inzaghija porinil mimo vratarja in tako smo zasluženo izenačili. Fantom se je dvignila želja in motivacija po zmagi. V naslednjem napadu se je vratar poigral v svojem kazenskem prostoru, kar je naš napadalec Cene Grilec izkoristil in žog odvzel vratarju in tako smo povedli z 2-1. Ekipa je z napadalnim nogometom nadaljevala vse do EUROGOLA Maksa Mihelčiča, ki je z obratom iz 20 metrov presenetil vratarja in žogo poslal v gol pod prečko. Zadnji zadetek smo dosegli še po solo predoru našega kapetana Luke Orliča za rezultat 4-1, ki je tako še zadnjič danes razveselil naše starše, ki so po turnirju bili izjemno ponosni na našo ekipo in to z razlogom!

Čestitke je fantom prenesel tudi trener Kaltak, ki od fantov pričakuje vsakič vedno več, saj bodo le tako kot ekipa napredovali in dosegli svoje cilje.

Nastopili smo v postavi :Jaka Žibert; Luka Orlič; Beno Lončarič, Maks Mihelčič, Cene Grilec, Dorjan Makarić; Bor Brumen in Sanli Alić

Trener
Jasmin Kaltak
NK Britof

20161113_094750 20161113_094820 20161113_094829 20161113_100630 20161113_094757