Turnir U9, Britof, 22.10.2016

BRITOF, 22.10.2016

Dne 22.10.2016 je v Britofu potekal četrti turnir pod okriljem MNZG Kranj v jesenskem delu sezone. Sodelovale so ekipe NK Britof, NK Žiri in NK Bitnje. Rezultati se ne beležijo, v ospredju je samo igra po sistemu 4:4 brez golmana in uživanje v nogometu. Turnir je potekal na umetni travi. Domači fantje NK Britof so se predstavili v dveh zasedbah Ekipa A in Ekipa B.
V Ekipi A so nastopali: Dorjan Makarić, Maks Mihelčič, Cene Grilec, Sanli Alić in Miha Perčič. Ekipa A je tako kot v prejšnjih turnirjih odigrala zelo dobro. Velik poudarek je na igri po tleh in zadrževanje žoge z uspešnim zaključom. Prvi dve tekmi so igralci uspešno realizirali svoj slog igre in tudi dosegli zelo uspešen rezultat. Na zadnji tekmi se je verjetno tako, kot večkrat doslej poznala utrujenost nosilcev igre in ni bilo več igre po kateri so igralci Britofa v tem delu sezone bili prepoznavni. Kljub temu so fantje uspeli premagati nasprotnika in tako dosegli nove tri zmage. Čestitke!

V Ekipi B so nastopali novinci v letošnji sezoni: Andraž Grašič, Žak Grašič, Ažbe Šporar, Nik Kranjc, David Razboršek. Ekipa je odigrala solidno z malce več napakami, kot v prejšnjih tekmah. Nekateri fantje niso imeli svojega dneva, da bi prikazali vse svoje znanje in sposobnosti. Fantje se zgledujejo po prvi ekipi, saj tudi sami poskušajo predvsem s pas igro in zadrževanjem žoge. Dosegli so veliko zadetkov, izpeljali nekaj super akcij in bili tako nagrajeni s strani naviječev z aplavzom. Rahla slabost je zaenkrat še fizična moč nekaterih posameznikov, vendar je to razumljivo, saj so vsi v svoji prvi sezoni na tem nivoji igranja. Z treningi v dvorani bodo izboljšali tudi ta segment igre. Čestitke fantom za prikazano igro in borbo!

Potrebno je izpostaviti, da so vsi igralci kljub svoji mladosti, turnir odigrali v težkih pogojih. Bilo je megleno vreme s temperaturo +1°C. Starši vseeno niso bili prikrajšani z dobro igro, tako, da čestitke še enkrat vseem za prikazano igro na turnirju.

NK BRITOF

img_5636 img_5635 img_5634